مشیز پیوند عمیقی با مفهوم خانواده دارد و الگویی که برای سـاماندهی و نگهداری از کودکان فاقد سرپرست موثر و دارای صلاحیت، به سراغ آن رفته بر خلاف آنچه مرسوم روزگاران دورتر بود ساختن فضایی درست مثل یک خانواده اسـت، نه دیوارهایی برای نگهداری کودکان بیسـرپرست بلکه سقفی که تا حد امکان فرزندان را به شرایط موجود در خانواده نزدیک سازد و به این ترتیب با پیشگیری از مشکلات عاطفی، روحی و روانی آنان و رشد سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی فردایی بهتر را برای جامعه خود به ارمغان آورد.
مراکز شبهخانوادهی مشیز حاصل چنین نگرشی است. مشیز به آیندهای میاندیشد که در آن، هیچ کودکی به خاطر نداشتن خانواده، فقر و عدم صلاحیت والدین از خوشبختی جا نماند و در این راستا افزایش تعداد مراکز شبهخانواده از بیست به دویست خانه در سطح کشور را در دستور کار خود قرار داده است.
مشیز با بیش از ۲۵ سال تجربه به عنوان یک سازمان چندعملکردی علاوه بر اعتلای خانواده، به کاهش آسیبهای اجتماعی، ارتقای سلامت جامعه و بالارفتن کیفیت زندگی معلولان و کمتوانان نیز میاندیشد و در این مسیر علاوه بر مراکز شبهخانواده، مراکز آموزشی پیشرفته، مراکز درمانی تخصصی و مراکز نگهداری و توانبخشی کمتوانان ذهنی را راهاندازی نمودهاسـت.
حضور مشیز در ورزش و فرهنگ نیز کاملا ملموس است و خانواده بزرگ مشیز این دو مورد را ستون های خود قرار داده است. مشیز فرهنگ را فدای موفقیت های زودگذر و قهرمانی های چشم بهم زدنی نمی کند و همیشه بهترین و بالاترین مقام ها را در فرهنگ غنی خانواده ی بزرگ خود می داند. به همین دلیل است که نام باشگاه ابتدا فرهنگی و سپس ورزشی است و این نشان از اهمیت بالای فرهنگ برای این مجموعه دارد. البته که این نام فقط یک نام نیست و علاوه بر سیاست های کلی باشگاه، موسسه خیریه مشیز نیز بارها ثابت کرده است که چقدر به این موضوع وفادار و عمل میکند.